ЄБРР може відкрити Україні кредитну лінію на $100 млн для термомодернізації будівель

Четвер, 26 лютого 2015, 17:02

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) ініціює відкриття нової кредитної лінії вартістю $100 млн на заходи з термомодернізації будівель.

Про це повідомив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) Сергій Савчук після зустрічі з представниками ЄБРР, повідомляє сайт відомства.

Представники ЄБРР підтримали необхідність якнайшвидшого ухвалення проекту закону "Про енергоефективність у будівлях" та запропонували фінансування заходів щодо розробки програмного забезпечення для розрахунку енергетичної ефективності будівель.

Найближчим часом Держенергоефективності підготує листа підтримки на адресу ЄБРР про необхідність започаткування нової кредитної лінії для України для фінансування заходів з термомодернізації будівель населенням.

Агентство також направить усі презентаційні та інформаційні матеріали, необхідні для більш детального вивчення планів України у сфері термомодернізації будівель: механізму компенсації частини вартості обладнання та матеріалів для ОСББ, розрахунків необхідних коштів для житлових будинків до 2024 року; проекту механізму надання допомоги для термомодернізації будівель для малозабезпечених верств населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.