Місцеві вибори може бути відкладено на два роки через конституційну реформу

Четвер, 26 березня 2015, 11:53

Нині всерйоз розглядається сценарій перенесення місцевих виборів – до завершення конституційної реформи.

Про це повідомляють джерела "Європейської правди", близькі до уряду, йдеться в статті "Зміна адмінустрою України як мотив відкласти місцеві вибори".

"Нині є два варіанти. Або вибори  пройдуть за старими правилам і в межах старих громад, або будуть відтерміновані", - запевнив один зі співрозмовників "Європейської правди".

Варто зазначити, що вже після публікації статті цю інформацію "Європейській правді" підтвердив голова комітету Верховної ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко.

За його словами, наразі обговорюється варіант відкладення місцевих виборів на два роки, проте згоди щодо цього немає.

"Особисто я проти такого сценарію", - сказав депутат.

Водночас, як зазначається, у Раді Європи у співпраці з якою проводиться реформа, будуть готові йти на поступки Україні навіть у виборному питанні.

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд, який завжди виступає проти будь-яких відтермінувань виборчої кампанії, в розмові з "Європейською правдою" не став апріорі заперечувати таку можливість.

"Якщо нам направлять такий запит, ми дамо свою відповідь, та наразі у мене немає позиції", - ухилився він від коментаря.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що Україна має внести зміни до Конституції до проведення місцевих виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.