У штаб-квартирі ОЕСР пройде "день України"

Вівторок, 31 березня 2015, 14:28

В середині червня в штаб-квартирі Організації економічної співпраці та розвитку (ОЕСР) відбудеться засідання, присвячене Україні.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це на конференції, присвяченій підсумкам перших ста днів роботи, розповів міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

"ОЕСР об'єднує найбільш економічно розвинені країни світу. Для нас важливо, щоб представники цих країн чули і хороші новини з України", - сказав він.

"Під час останнього урядового візиту до Франції ми домовилися, що виступимо з доповіддю про нашу боротьбу з корупцією. Крім цього, українськими темами будуть зайняті ще кілька комітетів ОЕСР. Це буде справжній день України в ОЕСР і він відбудеться в середині червня", - додав міністр.

ОЕСР - міжнародна економічна організація розвинених країн, що визнають принципи представницької демократії та вільної ринкової економіки. На держави-члени ОЕСР припадає близько 60% світового ВВП.

Україна розпочала співпрацю з ОЕСР у 1997 році. У липні 2014 року Кабмін доручив МЕРТ підписати меморандум про взаєморозуміння між урядом України та ОЕСР та поглиблення співпраці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.