Глава Поліції безпеки Латвії виступив зі звинуваченнями на адресу спецслужб РФ

Четвер, 2 квітня 2015, 09:36

Останнім часом російські спецслужби розгорнули кампанію з дискредитації своїх латвійських колег.

Про це розповів глава Поліції безпеки Латвії Нормунд Межвієтс, повідомляє Delfi.

"Спроби дискредитації були відносно Поліції безпеки, а також Бюро із захисту Сатверсме (контррозвідка Латвії) та Служби військової розвідки і безпеки. При цьому російські спецслужби тісно співпрацюють з прокремлівськими телеканалами, створюючи пропаганду", - пояснив Межвієтс.

Рівень активності російських спецслужб в Латвії він охарактеризував як середній.

Крім цього, Межвієтс визнав, що в Латвії спостерігається і активність спецслужб інших держав. Втім, на тлі дій агентів Росії ці країни не настільки виділяються. Можливо, йдеться про Китай і Білорусь, однак глава Поліції безпеки не відповів на уточнююче запитання з цього приводу.

Той факт, що спецслужби РФ та інших країн цікавляться тим, що відбувається в Латвії, за його словами, логічний - на даний момент держава є головуючою в ЄС.

Тому інформація про те, що латвійські політики збираються чи не збираються робити, безсумнівно, цікавить тих, кого їхні рішення можуть торкнутися. Слід пам'ятати і про те, що рішення з багатьох істотних питань в ЄС і НАТО приймається за принципом одностайності. Тому думка кожної країни має значення, розповів Межвієтс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.