Провідні хімпідприємства почали розробку плану виходу на ринок Європи

Четвер, 23 квітня 2015, 18:25

Представники найбільших українських хімічних підприємств України, Союз хіміків України та провідні науково-дослідні інститути почали розробку спеціальної стратегії  з метою просування своєї продукції на ринки країн ЄС.

Про це заявив президент Союзу хіміків України Олексій Голубов під час всеукраїнського форуму хіміків, що проходив на базі великого виробника мінеральних добрив підприємства "Азот" (Черкаси), передають Українські новини.

"Великим підприємствам потрібно зробити певні спільні кроки, щоб вийти на європейські ринки і вивести українську хімічну індустрію з кризи",  -зауважив він.

Українським компаніям недостатньо просто модернізуватися, вкладати ресурси в оновлення основних фондів та запуск нових виробництв. Потрібні дії по відкриттю нових ринків збуту, таких як ЄС, США чи Азія, потрібно включаться в роботу по створенню сприятливого інвестиційного клімату і взаємовигідних умов для співпраці вже сьогодні",-сказав президент Союзу хіміків України.

За словами Голубова, ключовим блоком в розроблюваній програмі для української хімічної промисловості стане "Підвищення конкурентоспроможності української хімічної продукції на європейських ринках в умовах дії угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.