Комісар: всі країни-партнери мають прогрес. По Україні "амбітність не знизять"

Середа, 20 травня 2015, 18:56

В Європейській комісії вважають, що всі 6 країн Східного партнерства (СхП) показали прогрес у зближенні з Євросоюзом з часу Вільнюсського саміту СхП в 2013 році, тому Україні не варто остерігатися "зниження амбітності" заяви Ризького саміту.

Про це заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганес Ган на прес-конференції в Ризі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Менш ніж за два роки від Вільнюсу ми отримали прогрес у всіх наших ключових партнерів – України, Молдови, Грузії. Всі вони підписали угоди, є значний прогрес у виконанні Плану дій візової лібералізації", - заявив він.

Комісар також відповів на закиди української сторони про те, що заява Ризького саміту буде "менш амбітною, ніж після Вільнюсу".

"Остаточний текст заяви ще узгоджується, але я не можу уявити, що відносно України там будуть менш амбітні формулювання, ніж були на саміті Україна-ЄС три тижні тому", - заявив він.

Комісар також зазначив, що у безвізовому діалозі перед Україною та Молдовою ще залишається низка завдань.

Як повідомляла Європейська правда, Ган також заявив, що вимоги ПДВЛ можуть бути виконані Києвом вже восени цього року, однак скасування віз можливе лише в 2016 році.

"Прогрес також у всіх трьох країнах, які не висловлюють наміру зближення з ЄС – Вірменією, Азербайджаном і Білоруссю. Щоправда, з Білоруссю, попри певний прогрес, наші двосторонні стосунки розвиваються за умови повернення Мінську до дотримання ключових прав людини", - заявив комісар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: