Путін хоче знайти прийнятні "розв'язки" у разі імплементації асоціації Україна-ЄС

Середа, 20 травня 2015, 17:18

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що хоче знайти прийнятні "розв'язки" у разі імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це він сказав на нараді з членами російського уряду, повідомляє УНІАН.

"Наша мета полягає в тому, щоб знайти розв'язки, прийнятні для Російської Федерації", - сказав Путін.

При цьому він нагадав, що міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв провів переговори у Брюсселі з співробітниками Єврокомісії та з українськими партнерами з приводу Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

"Як ми пам'ятаємо і знаємо, це так чи інакше пов'язане з нашими економічними інтересами", - сказав Путін.

"Ми домовлялися з нашими колегами про те, що на Угоду про асоціацію України з ЄС буде накладено мораторій - вона не діятиме до 1 січня 2016 року, а за цей час будуть проведені відповідні переговори з врегулювання усіх спірних питань. На жаль, досі ці переговори не розпочиналися", - заявив він.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що РФ вже не заперечує проти імплементації ЗВТ з 1 січня 2016 року.

Крім того, Росія конкретизувала свої вимоги щодо ЗВТ між Україною та ЄС, проте мова про відтермінування імплементації угоди не йде.

Переговори щодо функціонування ЗВТ будуть продовжені на технічному рівні в тристоронньому форматі – за участю Російської Федерації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.