Путін - азартний гравець, і це небезпечно - генерал НАТО

Понеділок, 25 травня 2015, 11:28

У НАТО стурбовані можливістю тактичного застосування Росією ядерної зброї, при цьому в Альянсі її використання зі своєю сторони виключають.

Про це сказав командувач Об'єднаними силами НАТО в Брюнсумі генерал Ганс-Лотар Домрезе в інтерв'ю журналу Focus.

"Росіяни не виключають можливість тактичного застосування ядерної зброї як засобу ведення війни. Ми - виключаємо", - заявив Домрезе.

За його словами, НАТО не розглядає Росію як ворога. В гіршому випадку, як потенційну загрозу.

"Дозвольте мені підкреслити: ніхто в НАТО не хоче воювати. Але ми будемо захищати населення країн, що входять в Альянс. Я вважаю, що президент Путін знає це. Ось чому я досі добре сплю", - пояснив він.

Домрезе підтвердив, що російські збройні сили постійно дуже активно працюють у повітряному просторі Європи від початку кризи в Україні.

"Нами зафіксовано 300 порушень повітряного простору. На території Російської Федерації, що межує з Україною, знаходяться кілька полків", - додав він.

Генерал зазначив, що Росія, судячи з останніх військових навчань, може швидко перекинути до 100 тисяч солдатів.

"Ми відповідно збільшили Сили реагування НАТО з 13 000 до 30 000 осіб. Нам потрібно вістря, свого роду розвідники, які можуть реагувати негайно. Це близько 5000 військових, підтримувані кораблями і літаками, які можуть бути переміщені протягом тижня, щоб протистояти можливій атаці", - додав він.

Генерал вважає, що президент РФ Володимир Путін вміє добре прорахувати ситуацію, але при цьому він - "азартний гравець".

"Він - не божевільний. Але - гравець. І це може бути небезпечно", - заявив генерал.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: