Україна ще не готова до членства в НАТО - представник Альянсу

Середа, 27 травня 2015, 11:41

Україна до членства в НАТО ще не готова, потрібно зосередитися на стабілізації ситуації на Донбасі та реформуванні країни.

Про це заявив помічник заступника генерального секретаря НАТО Джеймс Шеа під час дискусії "Україна-НАТО: партнерство заради єдиної та вільної Європи", передає УНІАН.

"Допомога Україні – це не просто моральне зобов’язання, щоб допомогти демократичній країні у її труднощах, але це також і в інтересах безпеки всіх членів Альянсу. Тому НАТО співпрацює з Україною", - заявив він.

За його словами, у співпраці між НАТО і Україною є розуміння, що Україна не готова до членства в Альянсі. 

 "Ми погодились, що Україна ще не готова, і що є більш термінові пріоритети щодо вирішення ситуації на сході, а також проведення реформ у багатьох сферах", - додав Шеа, відзначивши, що важливо, аби політика відкритих дверей щодо можливого майбутнього членства у НАТО зберігалася і для України.

Водночас, як передає кореспондент "Європейської правди", Шеа наголосив на тому, що мінські домовленості не є ідеальними.

"Мінськ-2 – це не ідеал, навряд чи хтось мряв би про нього в ідеальному світі. Але це найкраще, що ми могли би мати за нинішніх умов", - зауважив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Брюсселі готують комісію Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.