Вибори у Британії: консерватори перемагають, Кемерон сформує уряд

П'ятниця, 8 травня 2015, 16:02

Консервативна партії виграла загальні вибори у Великій Британії і здобула необхідну більшість для однопартійного формування уряду.

Про це повідомляє ВВС.

Згідно із результатами, консерватори отримують 327 місць у новому парламенті, лейбористи - 232, ліберальні демократи - 8, Шотландська націоналістична партія (SNP) - 56, Валлійська національна партія Plaid Cymru - 3, Зелені - 1 та Партія незалежності Сполученого Королівства (UKIP) - 1. Інші партії поділять між собою ще 19 місць.

Лідер консерваторів та чинний британський прем'єр Девід Кемерон провів у Букінгемському палаці зустріч із королевою, що означає, що він формуватиме уряд.

Кемерон у промові після завершення виборів підтвердив свою передвиборчу обіцянку щодо проведення референдуму про членство Британії у ЄС, а також наголосив на необхідності завершити програму економічних реформ, розпочатих консерваторами під час попереднього скликання парламенту.

Лідер Лейбористської партії Ед Мілібенд заявив про свою відставку після провального результату, який отримала партія на виборах.

За результатами виборів про свою відставку заявили також лідери ще двох партій - Найджел Фарадж з правої UKIP і Нік Клегг з Ліберально-демократичної партії.

Слід зазначити, що в Україні закон дає місяць тільки на підрахунок результатів голосування. Після чого йде довга процедура обрання глави уряду та формування Кабміну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: