Військова техніка США зміцнить безпеку Балтії та Східної Європи - Лінкявічюс

Понеділок, 15 червня 2015, 10:23

Розміщення американської важкої техніки в країнах Балтії та Східної Європи - це частина затвердженої в США програми по зміцненню безпеки в регіоні, яка докорінно змінить ситуацію.

Про це сказав міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє Delfi.

"Розміщення вже триває деякий час, оскільки Конгрес США підтвердив програму допомоги країнам Східної та Центральної Європи на мільярд доларів. Визначена конкретна сума була виділена і Литві - те, що в даний час є - розміщена в Литві ротаційна рота, вона розміщена на весь час, - додатково розмістять вторинну техніку і обладнання, і озброєння", - сказав Лінкявічюс.

За його словами, такі дії значно поліпшили б ситуацію з безпекою в регіоні і конкретно в Литві.

Він підтвердив, що мова йде про розміщення озброєння у всіх трьох країнах Балтії, а також у всій східній і Центральній Європі - в Угорщині, Румунії, Болгарії.

"Озброєння, яке буде дислоковано, поза всяким сумнівом, призначене для великого числа військових... Оперувати конкретними цифрами я б не хотів, але це, по суті, змінить ситуацію, в порівнянні з тією, яка є", - сказав глава МЗС Литви.

За словами Лінкявічюса, це не є демонстрацією агресії проти Росії або інших країн, це "чистої води елементи зміцнення безпеки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.