Польща не має можливості постачати зброю Україні – радник нового президента

Понеділок, 15 червня 2015, 12:50

У Польщі немає можливості постачати зброю Україні, але є багато інших способів допомогти.

Про це заявив радник новообраного президента Польщі, ймовірний міністр закордонних справ Кшиштоф Щерський в інтерв’ю газеті Rzeczpospolita.

"Ні, немає такої можливості", - сказав він, відповідаючи на питання, чи готова Польща, як Литва, постачати зброю Україні.

"Однак є багато інших способів допомогти. Україна має стати в очах закордонних партнерів гідною довіри державою. І ми маємо допомогти в побудові такої держави", - зазначив Щерський.

За його словами, якщо питання членства України в ЄС поки не є актуальним, то натомість Польща могла б сприяти введенню безвізового режиму для України.

"Це був би суспільний прорив для України" - сказав він.

На думку Щерського, керівництво Польщі має відхилити емоційні заяви деяких місцевих політиків полишити українців самих на себе.

"Мир в Україні є запорукою польської безпеки. Треба і надалі допомагати Україні, але робити це розумно, не забуваючи про історичну пам’ять, самобутність і правду"? – сказав радник новообраного президента.

Варто зазначити, що Анджей Дуда під час передвиборної кампанії раніше публічно припускав пряму військову допомогу Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.