Генсек НАТО: заява Путіна про ядерні ракети – небезпечне брязкання зброєю

Вівторок, 16 червня 2015, 19:05

Заява президента РФ Володимира Путіна про додаткове озброєння російської армії більш ніж 40 міжконтинентальними балістичними ракетами – небезпечне брязкання зброєю.

Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг в Брюсселі на спільній прес-конференції з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером.

"Це брязкання зброєю з боку Росії необґрунтоване, дестабілізуюче і небезпечне. І це одна з причин, чому ми збільшуємо боєготовність наших сил. Ми повинні бути впевнені, що наші сили будуть готові до будь-якої загрози для кожного члена НАТО", - сказав Столтенберг.

"Сьогоднішня заява президента Путіна – це типова поведінка Росії останнім часом. Ми бачимо, що Росія збільшує витрати на оборону в цілому і ядерне озброєння зокрема. Вони проводять більше навчань, розробляють нові види озброєнь і використовують ядерну риторику у своій оборонній стратегії", - додав генсек НАТО.

Столтенберг підкреслив, що посилення присутності військ НАТО на східних кордонах альянсу – це оборонні заходи, які повністю відповідають міжнародним договорам.

"Ми відповідаємо, і ми повинні відповідати, оскільки бачимо, що Росія агресивна, особливо на сході України", - зазначив він.

Як повідомлялося, Володимир Путін анонсував, що у 2015 році на озброєння російської армії поставлять більше 40 міжконтинентальних балістичних ракет, здатних долати системи протиракетної оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.