В РФ стверджують, що Франція передала технології будівництва "Містралів"

Четвер, 18 червня 2015, 09:25

Франція передала Росії технологію великоблочної збірки, яка використовувалася при будівництві вертольотоносців типу "Містраль".

Про це повідомив в четвер директор департаменту військово-технічного співробітництва ОСК Олексій Дикий, передає РІА "Новости".

"За контрактом між Міністерством оборони РФ і французької DCNS є три типи технологій, які передавалися",  -відзначив він.

"Є три суб'єкти, які отримували ці технології, з приводу перших двох потрібно звертатися в Міноборони, а третім є "Адміралтейські верфі", це технологія великоблочної збірки, що використовувалась при будівництві "Містралів"", — заявив Дикий на форумі "Армія-2015".

Він уточнив, що інженерний центр "Адміралтейські верфі" отримав від французької сторони креслення кормової частини "Містралів" та адаптував їх під виробничі потужності Балтійського заводу..

Дикий підкреслив, що підприємства ОСК виконали всі зобов'язання за контрактом на виробництво кормових частин для вертольотоносців, отримали оплату своїх послуг і більш не мають відношення до переговорів про долю кораблів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія начебто відмовилася від "Містралів" і чекає на компенсацію. Однак пізніше в РФ це спростували, і чиновник, який заявив про відмову від "Містралів", отримав догану.

Російські ЗМІ з посиланням на джерело в сфері військово-технічного співробітництва повідомляли, що Франція ставить перед РФ неприйнятні умови щодо "Містралів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: