ЄС надасть додатково 18 млн євро для місії ОБСЄ в Україні

П'ятниця, 19 червня 2015, 18:44

Європейський союз виділяє додатково 18 млн євро для Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні, що передбачено мінськими угодами.

Про це повідомляє сайт Євросоюзу.

"У рамках своєї підтримки реалізації мінських угод Європейський союз виділяє додатково 18 млн євро для Спеціальної моніторингової місії (СММ) в Україні. Це збільшить загальну суму підтримки СММ з боку Європейської комісії до 25 млн євро. Фінансування має посилити можливості СММ з моніторингу і перевірки припинення вогню і виведення важких озброєнь у східній Україні, як це передбачено в мінських угодах", - йдеться в заяві.

Передбачається, що з цієї суми 6 млн євро будуть використані на фінансування роботи спостерігачів, а також надання супутникових спостережень і аналізу, які будуть здійснюватися Європейським супутниковим центром. Решту 12 млн. євро будуть використані для інших засобів моніторингу.

"ЄС готовий використовувати всі наявні в його розпорядженні інструменти для підтримки повної імплементації мінських угод, які пропонують найкращий шанс для мирного та сталого вирішення конфлікту в Україні, заснованого на повазі незалежності, суверенітету і територіальної цілісності цієї країни", - сказала верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.