В ЄС запанувала думка русофобського лобі - МЗС РФ

Понеділок, 22 червня 2015, 13:56

МЗС РФ "глибоко розчарований" тим, що в ЄС запанувала думка русофобського лобі, наслідком чого стало продовження санкцій проти Росії на 6 місяців.

Про це йдеться в повідомленні російського відомства.

"Глибоко розчаровані тим, що знову в ЄС запанувала думка русофобського лобі, яке протягло рішення про продовження незаконних рестрикцій. При цьому в Брюсселі навмисно замовчують, що це гарантовано спричинить втрату сотнями тисяч, а за деякими оцінками - і кількома мільйонами європейців, своїх робочих місць", - відзначають в МЗС РФ.

"Євросоюз за інерцією продовжує покладати всю відповідальність за повне виконання мінських угод на російську сторону. Абсурдність такого підходу вже давно всім зрозуміла. Ключ до врегулювання внутрішньоукраїнської кризи був і залишається в руках Києва, який не поспішає виконувати свої зобов'язання", - наголошують у російському міністерстві.

"Особливо цинічно виглядає те, що рішення про продовження антиросійських санкцій прийнято країнами ЄС 22 червня, в день, коли фашистська Німеччина напала на СРСР. Хотілося б вірити, що це - збіг, а не спеціально продуманий крок",  - підкреслює МЗС РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося ЄС продовжив санкції проти Росії ще на 6 місяців - до 31 січня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.