Треба продовжувати діалог з Росією, не дивлячись на санкції - глава МЗС Італії

Понеділок, 22 червня 2015, 10:09

Євросоюз сьогодні продовжить санкції проти Росії через агресії в Україні, але необхідно продовжувати діалог з РФ і добиватися продовження мінських угод.

Про це заявив глава МЗС Італії Паоло Джентилони в Люксембурзі перед засіданням Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

"Ми повинні показати нашу єдність в питанні санкцій, і ми вже прийняли рішення раніше. Сьогодні ми формально затвердимо продовження санкцій проти Росії", - сказав Джентилони.

"Але в той же час ми повинні продовжувати діалог з Росією і потім після закінчення шести місяців розглядати питання, враховуючи виконання мінських угод. Діалог має вирішальне значення", - додав він.

Раніше прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив, що імплементація мінських угод, в тому числі з боку Росії, є головним питанням у вирішенні конфлікту в Україні і лише після цього можна говорити про послаблення санкцій.

Нагадаємо, напередодні комітет постійних представників узгодив продовження санкцій проти Росії. Як повідомлялося, рішення буде прийняте в понеділок без обговорення.

Як відомо, на початку червня лідери країн "Великої сімки" вирішили пов'язати питання санкцій проти Росії з виконанням нею мінських домовленостей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.