Єврогрупа 1 липня проведе телеконференцію по Греції

Середа, 1 липня 2015, 08:28

Міністри фінансів єврозони відмовилися продовжувати другу програму допомоги Греції, однак у середу проведуть телеконференцію, в якій обговорять останні пропозиції Греції.

Про це пише видання Ekathimerini.

Міністри мають намір обговорити запит Греції на дворічну програму Європейського стабілізаційного механізму, що перебачає фінансування у розмірі близько 30 млрд євро.

Міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс обіцяє представити колегам документ, який пропонує конкретні економічні заходи, які засновані на пропозиціях кредиторів.

В той же час голова Єврогрупи Єрун Дейсселблум заявляв, що Греції доведеться змінити свою позицію по відношенню до кредиторів, перш ніж буде розглянуто прохання про подальшу допомогу.

Крім того, за його словами, Афіни як член єврозони можуть просити про нову програму допомоги однак нагадав про жорсткі умови її надання.

"Цю процедуру буде складно пройти, враховуючи що ситуація з грецькою економікою, банківською системою, погіршилася", - зазначив глава Єврогрупи.

Як повідомлялося, Греція висунула кредиторам нові пропозиції з реструктуризації боргу.

Міністри фінансів країн єврозони у вівторок ввечері провели екстрену нараду щодо нових пропозицій уряду Греції, однак відмовилися продовжувати діючу програму допомоги.

Пізніше Міжнародний валютний фонд підтвердив, що у вівторок не отримав плановий платіж від грецького уряду, що означає дефолт країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: