В Молдові затверджено новий уряд

Четвер, 30 липня 2015, 17:29

Парламент Молдови на засіданні  в четвер висловив вотум довіри уряду на чолі з ліберал-демократом Валеріу Стрільцем.

За кабінет Стрільця проголосували 52 депутати з 101 — всі три партії альянсу "За європейську інтеграцію", передає Newsmaker.md.

Тепер, згідно з Конституцією, президент Ніколає Тимофті повинен призначити уряд, який приступить до роботи після принесення присяги главі держави.

У новому кабміні у прем'єра буде чотири заступники: міністр економіки Стефан Бриде (від Демпартії), глава МЗС Наталія Герман (від Ліберально-демократичної партії), віце-прем'єр з реінтеграції Віктор Осипов (Демпартія) і Георге Брега (Ліберальна партія), який на посаді заступника голови уряду буде опікуватися соціальною сферою.

Інші портфелі розподілилися наступним чином: мінфін, мінсільгосп, МВС, мінпраці та соцзахисту, а також міністерство молоді та спорту очолили призначенці Ліберально-демократичної партії Анатол Арапу, Іон Сула, Олег Балан, Мірча Бугу і Лоретта Хандрабура.

Мін'юстом, міністерством регіонального розвитку та будівництва, міністерством охорони здоров'я, мінкультури та міністерством інформаційних технологій і зв'язку керуватимуть представники Демпартії Володимир Чеботар, Василь Битке, Руксанда Главан, Моніка Бабук і Павло Філіп.

Міноборони, міністерство навколишнього середовища, мінтранс і міносвіти очолили ліберали Анатол Шалару, Валеріу Мунтяну, Юрій Киринчук і Коріна Фусу відповідно.

Членами уряду також є башкан Гагаузії Ірина Влах і президент Академії наук Георге Дуки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.