В Німеччині журналістів підозрюють у державній зраді

П'ятниця, 31 липня 2015, 08:35

Федеральна прокуратура Німеччини проведе розслідування відносно журналістів блогу Netzpolitik.org за підозрою у державній зраді.

Про це повідомили в четвер, 30 липня, співзасновник інтернет-ресурсу Маркус Бекедаль і автор статей Андре Майстер, пише "Німецька хвиля".

У своєму блозі вони опублікували відповідний лист з прокуратури.

Німецькі правоохоронці перевірять законність публікації витягів із документів Федерального відомства з охорони конституції. При цьому розслідування торкнеться не тільки Бекедаля і Майстера, але і їх інформаторів. За словами офіційного представника прокуратури, приводом для розслідування стали заяви з німецької спецслужби.

До перевірки матеріалів блогу органи юстиції мають намір залучити експерта. Він повинен зробити висновок про те, є чи публікація Netzpolitik.org розголошенням державної таємниці. Якщо співробітник прокуратури не знайде у справі складу злочину, її буде негайно закрито.

Підозрюваний у держзраді Маркус Бекедаль вже заявив, що розслідування є "явною спробою залякування" не тільки журналістів блогу, але також джерел інформації в політичних колах Берліна. Його колега Майстер назвав дії німецьких властей "нападами на свободу преси". За його словами, "прокуратура швидше повинна розслідувати масові випадки стеження в інтернеті з боку спецслужб".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.