Лондонське метро закривається через страйк

Середа, 8 липня 2015, 10:17

Лондонське метро буде закрито через 24-годинний страйк.

Як пише AFP, страйк працівників метрополітену почнеться в середу 8 липня о 17.30.

Невдоволення профспілок, які об'єднують близько 20 тис. працівників лондонського метро, викликане цілодобовою роботою метро по вихідних з 12 вересня. Також вони протестують проти заміни касирів автоматами з продажу квитків, що призведе до скорочення більше сотні робочих місць.

У керівництві метрополітену відзначають, що зробили профспілкам "справедливу і конкурентноздатну" пропозицію, пообіцявши, зокрема, деяким машиністам поїздів бонуси в розмірі 2 тис. фунтів за роботу в нічні зміни, а також підвищення зарплати на 2%.

"Незважаючи на великі зусилля, зроблені представниками профспілок і спрямовані на те, щоб змусити керівництво метро вирішити проблеми справедливості, безпеки, співвідношення роботи і особистого життя і рівності, вони нічого не запропонували на сьогоднішніх переговорах. На даному етапі нових переговорів не планується", - заявив у вівторок генсек однієї з профспілок, RMT, Мік Кеш.

За оцінками ЗМІ, останній раз подібна страйк проводилася ще в 2002 році.

Між тим цим труднощі лондонців не обмежаться.

Одразу після закінчення страйку працівників метро розпочнеться дводенний страйк, оголошений профспілкою працівників транспорту RMT. Страйк позначиться на русі електричок між лондонським вокзалом Паддінгтон, графствами Бакінгемшир і Оксфордшир, а також на сполученні з Уельсом.

А в неділю 12 липня п'ятиденний страйк почнуть близько 200 інженерів-співробітників Southern Rail. Ця акція протесту позначиться, в першу чергу, на сполученні між лондонськими вокзалами Victoria і London Bridge і графствами Саррей і Сассекс. Інженери виступають проти введення їм додаткових годин роботи без оплати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.