Поліція Македонії заперечує використання сльозогінного газу проти мігрантів

П'ятниця, 21 серпня 2015, 15:27

Спецпідрозділи поліції Македонії не застосовували сльозогінний газ проти кількох тисяч нелегальних мігрантів, які намагалися потрапити в республіку з території Греції.

Про це заявив прес-секретар МВС Іво Котевский, повідомляє Telma.

За його словами, поліція застосувала сльозогінний газ, а тільки шумові гранати, щоб зупинити натовп мігрантів, які намагалися прорватися крізь поліцейський кордон.

Сили македонської армії розгорнуті на деяких контрольно-пропускних пунктах, які вважаються критичними точками і розгорнуті вздовж кордону з Грецією в частині.

Раніше ЗМІ повідомили, що македонська поліція застосувала сльозогінний газ проти мігрантів, які намагалися прорватися через кордон.

Нагадаємо, 20 серпня уряд Македонії заявив про оголошення надзвичайного стану на кордонах і розгортання додаткових військ у спробі зупинити наплив мігрантів.

Македонія стала основним транзитним маршрутом для мігрантів, що прямують з Греції до більш успішних країн ЄС. Протягом останнього місяця при проході через балканську країну було зареєстровано 39 тис. мігрантів – удвічі більше, ніж місяцем раніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: