Росія не згодна із рішенням Гааги щодо справи Arctic Sunrise

Вівторок, 25 серпня 2015, 13:11

Росія незадоволена рішенням Постійної арбітражної палати в Гаазі за яким має виплатити шкоду, заподіяну під час розслідування кримінальної справи щодо екологів Greenpeace з судна Arctic Sunrise.

Про це йдеться у коментарі на сайті МЗС РФ.

"Цей вердикт, по суті, заохочує аж ніяк не мирну протестну діяльність на морі, яка створює перешкоди для здійснення абсолютно правомірною діяльності у виключній економічній зоні та на континентальному шельфі, порушуючи тим самим законні права як приватних осіб, так і прибережних держав", - йдеться в заяві.

У міністерстві нагадали, що Росія не брала участі в даному розгляді і продовжує виходити з того, що сформований арбітражний трибунал не має юрисдикції у цій справі.

"Після отримання копії арбітражного рішення в офіційному порядку російська сторона детально його вивчить. Проте вже зараз можна зробити висновок про те, що винесений вердикт не повною мірою враховує всі аспекти інциденту за участю активістів "Грінпіс", а також правові норми і судову практику, що маєвідношення до даної справи", - йдеться в повідомленні.

24 серпня Постійна арбітражна палата, що є органом ООН і розташована в Гаазі (Голландія) оголосила, що Росія визнається винною у порушенні конвенції ООН і має виплатити компенсацію голландській стороні.

За даними російських ЗМІ, сума відшкодування становить близько 7 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: