31 серпня почнуться масштабні українсько-американські навчання Sea Breeze

Понеділок, 31 серпня 2015, 08:22

У понеділок 31 серпня в Чорному морі розпочинаються міжнародні  військові навчання Sea Breeze-2015.

Як повідомляє Урядовий портал, у відкритті навчань 1 вересня візьме участь прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Зокрема, глава уряду відвідає есмінець США USS Donald Cook, який візьме участь у навчаннях.

Українсько-американські військово-морські навчання Sea Breeze триватимуть із 31 серпня до 12 вересня в Одеській та Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.

У навчаннях візьмуть участь також військові з Німеччини, Італії, Британії, Швеції, Болгарії, Греції, Молдови, Румунії, Туреччини.

"Ці навчання є важливою можливістю попрацювати з нашими партнерами і провести значущі навчання  на землі, в повітрі і на морі. Я переконаний, що ці навчання також сприятимуть корисному особистісному обміну між нашими військовими, що в свою чергу приведе до тісніших зв’язків і єдності в регіоні", - сказав командувач 6-го флоту ВМС США Джеймс Фогго, якого цитує сайт флоту.

Мета навчань - відпрацювання проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні. Навчання покликані підвищити рівень довіри та безпеки в регіоні, поліпшити сумісність ВМС ЗС України і ВМС країн НАТО та країн-партнерів.

В навчаннях Sea Breeze візьмуть участь до 2,5 тис. військовослужбовців, із них від України - до 1 тис. осіб, до дев'яти кораблів, восьми вертольотів і літаків, до 50 одиниць колісної техніки; від США - до 1 тис. військовослужбовців, до п'яти кораблів, двох підводних човнів, до 40 одиниць колісної техніки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: