Франції буде складно продати "Містралі" і доведеться зменшити ціну - ЗМІ

П'ятниця, 7 серпня 2015, 12:02

Франції буде "вкрай складно" перепродати два вертольотоносці класу "Містраль", які були побудовані для Росії, і, можливо суттєво доведеться зменшити їхню ціну.

Такої думки дотримуються військові експерти, пише AFP.

"Продати кому-небудь кораблі на сьогодні надзвичайно важко. Французи повинні будуть серйозно зменшити свої ціни, щоб зробити пропозицію привабливою для іншої країни. Це може зайняти роки", - сказав Бен Мурс, військовий аналітик IHS Jane Лондоні.

За даними експертів, є 13 країн, що потребують загалом 26 десантних кораблів протягом наступного десятиліття.

Але більшість країн, які мають гроші і бажання купити такі кораблі, мають власну суднобудівну промисловість.

"Проблема Франції в тому, що доведеться подолати це внутрішнє суднобудівне лобі. Якщо така країна як Туреччина вирішує придбати ці кораблі, це означає звільнення тисяч людей з місцевої верфі", - сказав Мурс.

13 країн, які потребують кораблів в наступному десятилітті - Австралія, Бельгія, Бразилія, Канада, Чилі, Німеччина, Індія, Японія, Малайзія, Нідерланди, Сінгапур, Туреччина і Венесуела.

З них тільки Індії і Туреччині потрібен корабель протягом наступних чотирьох років, але Нью-Делі останнім часом заявляв, що припинить імпорт військових кораблів і спробує збудувати його самостійно, в той час як Анкара прагне стати нетто-експортером морських суден.

Напередодны президент Франції Франсуа Олланд заявив, що для його країни "не складе ніяких труднощів" знайти нових покупців для двох кораблів "Містраль".

Нагадаємо, в середу ввечері Росія і Франція домовилися щодо розриву контракту на постачання двох вертольотоносців типу "Містраль".

При цьому Франція має право вільно розпоряджатися кораблями, тобто жодних обмежень на їх продаж не встановлено.

Раніше Париж проводив переговори з Китаєм, Канадою, Сингапуром та Єгиптом  про продаж вертольотоносців. 

Російські ЗМІ повідомили, що Франція 5 серпня таємно перерахувала Росії 1,1 млрд євро за  контрактом. При цьому Єлісейський палац стверджував, що поверне Москві тільки аванс, який складає 800 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: