Британські війська мають бути в Східній Європі через загрозу від Росії - експерти

Вівторок, 1 вересня 2015, 17:14

Велика Британія має на постійній основі розмістити сухопутні війська в союзних країнах Східної Європи для протистояння агресивній зовнішній політиці Росії.

Про це заявляють у своїй доповіді експерти аналітичного центру Henry Jackson Society, повідомляє The Telegraph.

У документі йдеться, що країни Балтії потребують додаткового захисту від політики Володимира Путіна щодо створення "керованого хаосу" вздовж східного флангу НАТО.

Експерти стверджують, що вперше за більш ніж два десятиліття, Велика Британія стикається з серйозним конкурентом на європейському континенті.

"Замість того, щоб сором'язливо відмахуватися від континентальної Європи, Об'єднаному Королівству необхідно більш рішуче перезапустити свою європейську частину міжнародної політики", - вважають співавтори звіту Джеймс Роджерс і Андра-Лучія Мартинеску.

У звіті під назвою "Після Криму: нова британська геостратегія для Східної Європи", експерти приходять до висновку, що путінська Росія становить загрозу для країн Балтії, Румунії й навіть  Великої Британії, оскільки Москва намагається створити розкол між західними країнами.

"Ймовірно, ситуація вимагатиме присутності британських військових у Східній Європі, включаючи постійну дислокацію британських військ на території країн-членів НАТО для гарантування процвітання і безпеки", - йдеться у доповіді.

Автори додають, що якщо Європа займає центральне місце в британській системі оборони, то Східна Європи, яка піддається агресивній зовнішній політиці Росії - найголовніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: