ЄС не допомагає впоратися з мігрантами - уряд Угорщини

Четвер, 10 вересня 2015, 12:56

ЄС абсолютно не допомагає Угорщині впоратися з масштабним напливом мігрантів.

Про це заявив речник уряду Угорщини Золтан Ковач в інтерв'ю "РИА Новости".

"Зовсім не допомагають. Цю нову систему в основному фінансує угорська держава. Через тендери європейських фондів і від Брюсселя ми отримуємо лише мізерну частину. Такі суми, що, як у нас кажуть, "не можуть навіть привітатися" з тими грошима, які витрачає сама Угорщина", - заявив він, відповідаючи на питання щодо допомоги країн ЄС.

"Наприклад, в цьому році з фондів ми отримали 2,5 млн євро. У серпні попросили у Брюсселя 8 млн євро, а отримали лише 4 млн. Чому - немає на це відповіді. Австрія отримала 5 млн. Причому ці гроші не можна витрачати на стіну (на кордоні з Сербією. - Ред.). Можна витрачати на будь-що, пов'язане з мігрантами, але на паркан не можна",  - відзначив Ковач.

"Ми самі витратили в цьому році 40 млрд форинтів (128,2 млн євро), а в минулому році — 30 (96,1 млн євро). Тобто за півтора року — 70 млрд форинтів (224,3 млн євро)", - підкреслив речник угорського уряду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Австрія та Німеччина дали згоду впустити до себе тисячі мігрантів, які прибули до Угорщини

Водночас глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що причиною нинішньої масштабної міграційної кризи є провальна політика ЄС у цій сфері.

Міністр оборони Угорщини Чаба Хенде 7 вересня подав у відставку через ситуацію на кордонах країни, яка потерпає від напливу біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.