ЄСПЛ знову відклав позови України проти РФ щодо Криму і Донбасу

Вівторок, 29 вересня 2015, 12:34

Європейський суд з прав людини продовжив термін для надання пояснень Росією за позовами щодо анексії Криму та агресії на Донбасі до 31 грудня.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявили урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Борис Бабін.

"Ми думаємо, що це може бути і не останнє "прохання" Росії відкласти це питання. Тому що у них один інтерес і він дуже простий – Росія буде намагатися затягнути ці справи до останнього. Адже вони не зможуть виграти її ніяк. Правителі РФ, можливо, очікують, що зможуть захопити всю Україну цілком і закрити це питання в міжнародних інстанціях, можливо, ще на щось сподіваються", – вважає він.

Бабин додав, що Україна в свою чергу буде наполягати на необхідності термінових проміжних рішень хоча б початкового етапу цих справ.

Він також заявив, що крім трьох державних позовів проти Росії є ще понад 500 приватних.

На його думку, результати розгляду цих справ будуть через 2-5 років.

"Індивідуальні справи ЄСПЛ не буде затягувати до нескінченності. Просто Європейський суд відкладав певною мірою розгляд цих справ, бо мав надію на те, що ситуація в Україні буде врегульована... Вони тільки зараз почали розуміти, що це не якась тимчасова акція, це надовго", – додав Бабін.

Він також пояснив, що Україна відкликала державний позов щодо засудженого в Росії сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера, оскільки цей позов поданий також і в індивідуальному порядку.

Як відомо, у квітні ЄСПЛ відклав позови України проти Росії до 25 вересня. За цей час Росія повинна була надати свої пояснення, але не зробила цього.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: