Лідер Каталонії обізвав іспанський уряд "скаженим"

Середа, 30 вересня 2015, 18:15

Президент женералітату (уряду) Каталонії Артур Мас обізвав іспанський уряд "скаженим" та "нездатним вести діалог".

Про це він заявив в середу в інтерв'ю каталонському радіо, передає El Pais.

Таким чином Мас відреагував на виклик на допит до суду у зв'язку з проведенням опитування про незалежність, яке проходило 9 листопада 2014 року.

"Це була реакція гордого уряду, чия гордість була уражена, скаженого, незграбного, нездатного до діалогу, який діє жорстоко і робить все від нього залежне, щоб спробувати позбутися від мене", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховний суд Каталоніївикликав на допит президента женералітату (уряду) автономної області Артура Маса в якості звинуваченого через організацію опитування про незалежність, яке проходило 9 листопада 2014 року

Як відомо, опитування населення Каталонії відбулося 9 листопада. У голосуванні взяли участь близько 2 млн каталонців. Більше 80% жителів регіону ствердно відповіли на питання "Чи хочете ви, щоб Каталонія стала державою?", а також, у разі ствердної відповіді на перше питання: "Чи хочете ви, щоб ця держава була незалежною?".

Варто зазначити, що замість опитування спочатку планувалося провести референдум, однак він був заблокований Конституційним судом Іспанії. Саме тому опитування не мало жодних юридичних наслідків.

Проте генеральний прокурор Іспанії Едуардо Торрес-Дульсе 21 листопада висунув звинувачення проти президента женералітату Каталонії (уряду - Ред.) Артура Маса за організацію альтернативного опитування про незалежність 9 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.