Путін заявив, що президент Сирії готовий поділитися владою

П'ятниця, 4 вересня 2015, 15:54

Президент Росії Володимир Путін заявив у п'ятницю, що президент Сирії Башар Аль-Асад готовий провести позачергові парламентські вибори і може поділитися владою із "здоровою" опозицією.

Про це Путін сказав, виступаючи у Владивостоці на Східному економічному форумі, повідомляє Reuters.

Росія разом Іраном була і залишається союзником Асада у війні, яка вирувала в Сирії чотири з половиною роки і забрала чверть мільйона життів.

Москва дала ясно зрозуміти, що не хоче бачити повалення Асада і закликала його зарубіжних супротивників, включаючи Сполучені Штати і Саудівську Аравію, співпрацювати з Дамаском в боротьбі із "Ісламською державою".

"Ми дійсно хочемо створити якусь міжнародну коаліцію для боротьби з тероризмом і екстремізмом", - сказав Путін додавши, що він говорив з президентом США Бараком Обамою з цього питання.

"Ми також працюємо з нашими партнерами в Сирії. Загалом, є розуміння, що це об'єднання зусиль у боротьбі з тероризмом має йти паралельно певним політичним процесам в самій Сирії. І сирійський президент погодиться з усим аж до проведення дострокових виборів, скажімо, парламентських, і налагодження контактів з так званою здоровою опозицією, залучивши її до уряду", - сказав Путін.

Москва хоче, щоб проведення авіаударів коаліції під керівництвом США по позиціях "Ісламської держави" координувалося  із сирійською та іракською арміями, а також курдськими силами.

Раніше низка провідних західних ЗМІ повідомили, що російські війська воюють на боці армії президента Башара Асада.

Як повідомлялося, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що "нейтралізація" сирійського лідера Башара Аль-Асада - це необхідна умова для розв'язання кризи у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: