Латвія посилить перевірки приїжджих з Кавказу та Криму

Вівторок, 8 вересня 2015, 16:57

Уряд Латвії 8 вересня схвалив поправки до законів, згідно з якими, приїжджі з Кавказу, Криму і підконтрольних сепаратистам територій України будуть проходити посилену перевірку.

Про це повідомляє Delfi.lv.

Рішення було прийняте з подачі Поліції безпеки країни, яка раз в три роки переглядає перелік "потенційно небезпечних" країн.

В результаті нововведень з "сірого списку" викреслені Об'єднані Арабські Емірати, так як за останні роки в країні не відбувалося нападів терористів-ісламістів.

МВС Латвії також пропонує скасувати особливий нагляд за приїжджими з Шрі-Ланки, так як ситуація в цій країні покращилася, і загроза нападів терористів стала набагато нижчою.

Водночас в список включені Південний Судан і Кабардино-Балкарська республіка, а також Грузія разом з територіями Абхазії та Південної Осетії, на яких не забезпечується дія центральної влади країни і де знаходиться значна кількість бойовиків.

Крім цього, правоохоронні органи просять піддавати посиленій перевірці приїжджих з України, зокрема, Криму, а також підконтрольних сепаратистам територій Луганської та Донецької областей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: