Могеріні: міграційна криза - випробовування ЄС на цінності

Середа, 9 вересня 2015, 13:55

Нинішня міграційна криза є випробовування цінностей та ідентичності ЄС.

Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні, виступаючи в Європарламенті.

"Це визначальний момент. Міграційна криза випробовує наші найглибші цінності та навіть нашу ідентичність",  - відзначила вона.

"Це момент істини - чи справді ми є європейці та чи справді ми є союзом", - наголосила Могеріні.

"Ми не можемо адвокатувати захист прав людини у світі, якщо не здатні продемонструвати найвищі стандарти надання притулку в ЄС", - вважає високий представник ЄС.

"Ми не можемо промотувати мир та співпрацю між сторонами, які воюють між собою, якщо ми не можемо прийняти "інших" в наших суспільствах  та не можемо найти єдності між нами", - підкреслила Могеріні.

За її словами, "швидкого та магічного" вирішення міграційної кризи не буде.

Проте ЄС потрібно працювати насамперед над тим, щоб рятувати людські життя та боротися з контрабандистами, які нелегально переправляють мігрантів.

Нагадаємо, як повідомлялося, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер 9 вересня оголосив про плани розподілення 160 тисяч біженців серед країн ЄС, спрямовані на вирішення найгіршої з часів Другої світової війни міграційного кризи в Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: