Єврокомісія оголосила план розміщення 120 тисяч біженців

Середа, 9 вересня 2015, 10:43

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер оголосив про плани на розподілення 160 тисяч біженців серед країн ЄС, спрямовані на вирішення найгіршої з Другої світової війни міграційного кризи в Європі.

Виступаючи в Європарламенті, Юнкер оголосив план розподілу 120 тисяч мігрантів. Ці квоти будуть додані до попереднього плану із розподілення 40 тисяч біженців.

"Сьогодні ми пропонуємо другий надзвичайний механізм переміщення 120 тисяч осіб із Греції, Угорщини та Італії. Це має бути зроблено в обов'язковому порядку. Я закликаю держави-члени ЄС прийняти пропозиції Єврокомісії по переміщенню біженців  у понеділок, 14 вересня (у цей день глави МЗС країн ЄС зберуться для обговорення пропозицій ЄК. - Ред.)", - сказав Юнкер.

Юнкер зазначив, що ЄК розуміє, що переміщення біженців не вирішить всіх проблем і "тому ми запропонуємо сьогодні список безпечних країн".

"Безпечними країнами є ті, де Рада Європи одноголосно визнала виконання основних копенгагенських критеріїв, усі країни західних Балкан. Але список безпечних країн не забирає право притулку для людей з цих країн", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: