В Білорусі проходять вибори президента

Неділя, 11 жовтня 2015, 09:56

В Білорусі в неділю розпочався основний день виборів президента країни.

Про це пише "Белорусский партизан".

Виборчі дільниці відкрилися о 8 ранку і працюватимуть до 20.00.

Водночас, рекордна кількість білорусів (36%) вже "проголосувала" достроково.

На пост президента Білорусі претендують чотири кандидати: 61-річний голова Ліберально-демократичної партії Сергій Гайдукевич, 38-річна активістка кампанії "Говори правду" Тетяна Короткевич, 61-річний діючий глава держави Олександр Лукашенко і голова Білоруської патріотичної партії, 64-річний верховний отаман "Білоруського козацтва" Микола Улахович.

Переможцем виборів стане кандидат, який набрав понад 50% голосів.

В іншому випадку не пізніше ніж через два тижні має пройти другий тур за участю двох кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів.

 За даними Центрвиборчкому, проголосувати на нинішніх виборах зможе 6 995 181 виборець (на минулих виборах — більш 7,54 млн), у тому числі 5742 — за межами Білорусі.

На президентських виборах акредитовано майже 38 тисяч внутрішніх спостерігачів і понад 900 міжнародних. Для висвітлення виборів акредитовано майже 400 журналістів білоруських ЗМІ та понад 540 представників зарубіжних ЗМІ з 30 країн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС на 4 місяці призупинить санкції щодо Білорусі, в тому числі і щодо президента Олександра Лукашенка після президентських виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.