Саудівська Аравія почала морські поставки нафти до Польщі

Вівторок, 13 жовтня 2015, 14:39

Саудівська Аравія почала поставки нафти до Польщі через порт Гданськ.

Про це заявив глава "Роснефти" Ігор Сєчін, повідомляє російська служба Reuters.

"Саудівська Аравія вперше вийшла на ринок Польщі з поставками сировини через Гданськ", - сказав Сєчін.

При цьому він не привів обсягу поставок саудівської нафти в Польщу, де вона буде конкурувати з російською, але уточнив, що вартість арабської нафти нижче російського сорту Urals.

"(Саудівська Аравія) активно демпінгує, що є також елементом зміни світових цін. Безумовно, боротьба за ринки є на цьому етапі одним з ключових факторів",- сказав Сєчін.

Агенція з посиланням на джерело в торгових колах пише, що перший вантаж прийшов до Гданська 21 вересня. Співрозмовник підтвердив, що Саудівська Аравія продає сировину дешевше Urals.

"Польща отримала як мінімум три партії. Знижка (до Brent) просто чарівна (порівняно з Urals). Вони постачають в Гданськ", - сказав він.

Він вважає, що саудівська нафта пішла на нові ринки напередодні загострення конкуренції через повернення ресурсів Ірану після скасування санкцій: "Вони хочуть зайняти частку на ринку, зокрема в Польщі, перед тим як повернеться Іран".

ЗМІ повідомляли, що нафтові та фінансові санкції щодо Ірану, ймовірно, будуть скасовані протягом перших трьох місяців 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.