Україна ніколи не буде предметом торгу з Росією - генсек НАТО

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 09:29

НАТО ніколи не погодиться на будь-які послаблення для Росії і тим більше не буде торгуватися за Сирію в обмін на Україну.

Про це сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю французькому виданню Le Figaro.

"Ми ніколи не погодимося, щоб Україна стала предметом торгу. Позиція НАТО щодо суверенітету та цілісності України не змінилася. Ми будемо продовжувати підтримку України, як політично, так і практично. Ми навіть готові піти далі у співпраці", - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО заявив, що стурбований інформацією про те, що удари росіян не були спрямовані проти "Ісламської держави", і особливо тим, що не було жодних реальних зусиль з боку росіян, для координації ударів з коаліцією, очолюваною США.

"В ООН Росія обіцяла координувати свою діяльність. Я закликаю Росію грати конструктивну роль у боротьбі проти ІДІЛ і почати працювати в напрямку політичного рішення для виходу з конфлікту. Підтримка Асада не допоможе політичному рішенню конфлікту", - сказав Столтенберг.

Як відомо, 30 вересня Рада федерації РФ дала згоду президенту Росії на використання збройних сил РФ в Сирії.

У той же день Росія заявила, що її літаки здійснили близько 20 місій проти "Ісламської держави". Через бомбардування загинули більше 60 людей.

За даними США, російські літаки завдали авіаудари в районі міста Хомс, яке перебуває під контролем урядових військ і де немає бойовиків ІДІЛ.

1 жовтня Міноборони РФ також повідомило про 12 авіаударів по об'єктах "Ісламської держави". Проте західні ЗМІ повідомляють, що удари були нанесені по містах, які знаходяться за кілька десятків кілометрів від позицій ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.