Штайнмаєр застерігає Росію від самостійних дій у Сирії

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 08:29

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр після атак російської військової авіації по території Сирії застерігає Росію від "самостійних кроків" у цій країні.

Про це він сказав під час виступу перед учасниками загальної дискусії в рамках 70-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Штайнмаєра, якщо Росія вирішила втрутитися у військовий конфлікт у Сирії, необхідно, щоб вона вдавалась до політичних кроків, аби забезпечити "перехідний політичний процес" в країні.

Глава зовнішньополітичного відомства РФ закликав втілити в життя резолюцію Ради Безпеки ООН щодо Сирії.

За його словами, незважаючи на розбіжності у поглядах щодо сирійського конфлікту, є низка спільних цілей, які потрібно досягнути, - приміром, збереження територіальної цілісності Сирії.

Штайнмаєр зазначив, що потрібно припинити диктатуру президента Башар Асада та побороти "Ісламську державу".

Як відомо, 30 вересня Рада федерації РФ дала згоду президенту Росії на використання збройних сил РФ в Сирії.

У той же день Росія заявила, що її літаки здійснили близько 20 місій проти "Ісламської держави". Через бомбардування загинули більше 60 людей.

За даними США, російські літаки завдали авіаудари в районі міста Хомс, яке перебуває під контролем урядових військ і де немає бойовиків ІДІЛ.

1 жовтня Міноборони РФ також повідомило про 12 авіаударів по об'єктах "Ісламської держави". Проте західні ЗМІ повідомляють, що удари були нанесені по містах, які знаходяться за кілька десятків кілометрів від позицій ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: