Союзники Асада, в тому числі Іран, готують наземну операцію у Сирії - ЗМІ

Четвер, 1 жовтня 2015, 16:28

Сотні іранських військових прибули до Сирії в останні 10 днів і найближчим часом приєднаються до урядових військ Башара Асада та ліванської "Хезболли" у великій наземній наступальній операції, підтримуваній і російськими авіаударами.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на ліванські джерела.

"Російські повітряні удари будуть найближчим часом супроводжуватися наземною операцією сирійської армії та її союзників", - сказав один із співрозмовників, знайомих з військово-політичними подіями в конфлікті.

"Не виключено, що найближчі наземні операції будуть зосереджені в провінціях в Ідліб і Хама", - додав співрозмовник.

Двоє співрозмовників сказали, що операція буде спрямована на відвоювання територій, втрачених президентом Асадом під тиском повстанців.

Ці обставини вказують на військовий союз між Росією та іншим головними союзниками Асада - Іраном і "Хезболлою", сфокусований на захопленні районів північно-західної Сирії, які були втрачені під час наступу повстанців на початку цього року.

"Авангард іранських сухопутних військ почав прибувати до Сирії: солдати і офіцери, спеціально для участі у цій битві. Вони не радники ... ми говоримо про сотні військових із технікою та озброєнням. За ними підуть більше", - сказав один із співрозмовників.

Раніше пряма іранська військова підтримка Асада йшла в основному у вигляді військових радників. Іран також мобілізував бійців шиїтської міліції, в тому числі іракців і деяких афганців, щоб боротися разом з сирійськими урядовими військами.

У Лівані "Хезболла", яку підтримує Іран, брала участь у боях на боці сирійської армії від початку конфлікту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.