Будівництво парканів у Європі руйнує єдність ЄС - президент Естонії

Четвер, 22 жовтня 2015, 08:41

Будівництво стін і парканів між країнами Європейського союзу, спричинене міграційною кризою, руйнує єдність ЄС.

Про це заявив президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес, повідомляє Delfi.

"Ми щодня все більше бачимо розкол Європи і ліберального демократичного порядку. Ми як в прямому, так і в переносному сенсі будуємо нові стіни, замість того щоб насолоджуватися тією свободою, яку колись у боротьбі домоглися європейські країни", - сказав Ільвес.

За його словами, публічну дискусію на тему міграції потрібно брати до уваги і ставитися до неї з повною серйозністю.

Ільвес наголосив, що міграційна криза передбачає солідарність європейських країн та значний внесок у вирішення проблеми.

"Кризи, з якими зіткнулися зараз європейські країни, показують складності Євросоюзу в тому, щоб швидко співпрацювати. Я не хочу цим сказати, що ми зовсім не готові до співпраці", - сказав Ільвес, привівши у приклад одностайність ЄС при введенні економічних санкцій протии Росії.

За словами президента, НАТО має поряд з веденням діалогу, займатися стримуванням. "У нас повинна бути готовність негайно реагувати і серйозний план стримування, який буде чітким сигналом можливому агресору", - сказав він.

Як відомо, Угорщина побудувала огорожу на кордоні з Сербією, Хорватією і Словенією, через що угорську владу піддали критиці західні країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: