Естонія може відправити військових до Іраку для боротьби з ІДІЛ

Понеділок, 26 жовтня 2015, 10:40

Естонські військові можуть бути відправлені назад до Іраку, щоб там тренувати борців з ІДІЛ.

Минулого тижня був підготовлений рапорт, який може стати фундаментом для рішення про відправку військових в Ірак, повідомляє Postimees.

Рішення відправляти чи не відправляти солдатів за кордон прийме Рійгікогу (парламент).

Згідно з рапортом, після закінчення місій в Афганістані і ЦАР 600 військовослужбовців Скаутського батальйону залишаться без діла.

В рапорты выдзначаэться, що участь у новій місії допомогла б зробити внесок у вирішення глобальних світових проблем та їх вплив на Естонію (таких, наприклад, як криза біженців), а також допомогла посилити вплив Естонії на міжнародній арені.

Один з варіантів такої місії - це боротьба з ІДІЛ у складі коаліції в Іраку і Туреччині.

При цьому, естонські військові будуть брати участь не в бойових діях, а займатися підготовкою солдатів.

Незважаючи на те, що Естонія вже опосередковано надає підтримку коаліції в боротьбі з ІДІЛ (направила в Ірак 50 автоматів і кулеметів, які були в розпорядженні естонської армії ще з радянських часів), безпосередньо естонські військові в цій боротьбі участі не брали.

Якщо рішення про відправку військових для боротьби з ІДІЛ  все-таки буде прийнято, то естонський підрозділ буде, найімовірніше, проходити службу в центральній частині Іраку в провінції Анбар. Склад підрозділу буде постійно змінюватися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.