Росія перенесла запуск газопроводу "Турецький потік" на невизначений термін

Четвер, 8 жовтня 2015, 10:59

"Газпром" вирішив перенести термін запуску першої нитки газопроводу "Турецький потік" через відсутність домовленості з Туреччиною.

Про це заявив заступник голови російської компанії Олександр Медведєв, повідомляє ВВС.

"Могли реалізувати проект першої нитки в грудні 2016 року. Зараз, оскільки міжурядової угоди немає, цей термін зсувається. На скільки він зсувається - залежить від того, як швидко буде підписано угоду. Якщо він відтерміновується на один рік, нічого страшного не відбудеться", - сказав Медведєв.

За його словами, на терміни реалізації проекту впливає політична ситуація в Туреччині: 1 листопада в країні пройдуть дострокові парламентські вибори, за підсумками яких буде сформовано новий уряд.

При цьому, за словами заступника голови "Газпрому", ситуація навколо Сирії не впливає на хід переговорів Москви й Анкари.

Раніше стало відомо, що "Газпром" відмовився від половини потужностей "Турецького потоку". Потужність труб, за словами глави "Газпрому" Олексія Міллера, складе до 32 мільярдів кубометрів газу.

"Турецький потік" прийшов на зміну проекту "Південний потік", замороженому на тлі загострення відносин Росії з Європою. Очікується, що газопровід пройде по дну Чорного моря до Туреччини, а звідти буде продовжений до Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.