США планують продати трьом країнам Європи зброї на $880 млн

Четвер, 12 листопада 2015, 09:29

Пентагон повідомив Конгрес США про можливі продажі військового озброєння на суму $880 млн для Франції, Фінляндії і Великої Британії.

Про це повідомляє Defense News.

За даними Пентагону, пакет для Франції на суму $650 млн включає в себе два транспортні літаки С-130J "Super Hercules" і два заправника KC-130J. Також передбачається продаж систем радіоелектронної захисту і систем попередження ракетного нападу.

Потенційна угода США з Фінляндією забезпечить країну боєприпасами на $150 млн. Фіни мають намір придбати ракети M31A1 і M30A1 для систем залпового вогню, які допоможуть Фінляндії "посилити національні кордони" і "збільшити здатність протистояти майбутнім загрозам".

Великій Британії планують продати 500 ракет AGM-114R Hellfire II на $80 млн для військових операцій проти "Ісламської держави".

"Це дозволить забезпечити безпосередню авіаційну підтримку для протидії ворожим нападам на коаліційні сухопутні війська в районі, в яких діє Центральне командування США, тобто на Близькому Сході та в Афганістані", - зазначили в Пентагоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.