Орбан: Мігрантів треба зупинити. Серед них можуть бути терористи

Вівторок, 17 листопада 2015, 12:09

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вкотре закликав зупинити масову міграцію до Європи, оскільки вона збільшує ризик тероризму.

Про це він заявив під час виступу в парламенті Угорщини, передає прес-служба МЗС країни.

За словами Орбана, під час терактів в Парижі була атакована не лише Франція, але й Євросоюз в цілому.

"Франсуа Олланд заявив, що ця подія (теракт) є актом війни. В цьому випадку – і це ми повинні визнати, що не тільки Франція і французи воюють. Франція є членом Європейського Союзу. В цьому відношенні, весь Європейський Союз зазнав нападу в Парижі", - наголосив він.

Як наголосив угорський прем'єр, однією з причин зростання терористичної загрози є масшатбний приплив мігрантів.

"Який підхід є більш гуманним: закрити кордони, щоб зупинити нелегальну імміграцію, або поставити під загрозу життя невинних громадян Європи?" - наголосив він.

Ми ж  борсаємося в ідеологіях, замість того, щоб вжити рішучі дії на основі здорового глузду і власних культурних традицій",  - обурився Орбан.

Як відзначив угорський прем'єр, необхідно пам'ятати, що більшість мігрантів походить з країн, в яких держави-члени ЄС залучені до військових дій.

"Подібне ніколи не траплялося раніше. Ми впускаємо сотні тисяч людей з областей, в яких Європейський Союз перебуває у стані війни",  -зауважив він.

"Ми не думаємо, що усі, хто прибуває з цих регіонів є терористами. Але ми не знаємо, і ніхто не може сказати, скільки терористів вже прибуло в масах мігрантів. Ми не знаємо, скільки їх вже тут, і скільки з ними прибувають з дня у день. Навіть один терорист - це занадто багато", - наголосив Орбан.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем’єр Угорщини порівняв міграційну кризу з османською навалою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.