Угорщина не запечатує кордони, а діє відповідно до вимог Шенгену - Орбан

Середа, 23 вересня 2015, 18:41

Угорщина не запечатує свої кордони, а регулює потік людей через них відповідно до вимог Шенгенської угоди.

Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан перед самітом лідерів країн ЄС.

"У нас є Шенгенська угода, яка чітко передбачає, як ми повинні захищати зовнішні кордони. Це не питання наших намірів. Це зобов'язання і я повинен їх виконувати. Якщо скажуть, що я не повинен робити цього і немає необхідності в контролі кордону, і Шенген закінчився, я можу знайти інше політичне рішення. Але поки Шенген існує і це значить, що я повинен виконувати його умови. Якщо не вдаватися до регулювання, вся Європа зануритися в хаос", - сказав Орбан.

"Питання в тому, чи Шенген цікавий чи ні. Шенген – це закон і ми повинні його використовувати. Угорщина – це зовнішня межа Шенгену. Ми не запечатуємо кордону, ми робимо те, що називаємо "зеленої кордоном". Ми повинні дати зрозуміти, що всі, хто хоче потрапити в Угорщину, можуть зробити це тільки легально", - додав прем'єр.

Раніше Орбан заявив, що не згоден із стратегією канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо біженців, яку він назвав "моральним імперіалізмом" стосовно країн Євросоюзу.

Як повідомлялося, парламент Угорщини схвалив закон, що дозволяє уряду використовувати армію для врегулювання кризи з мігрантами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.