ЄС надає 800 тис. євро на дитячі освітні програми на сході України

Середа, 18 листопада 2015, 14:47

Європейський Союз виділив 800 тис. євро  на надання психосоціальної допомоги дітям на сході України та забезпечення їх участі в освітніх програмах.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Спільний проект ЄС і ЮНІСЕФ "Діти миру" буде реалізовуватись у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

ЮНІСЕФ разом із партнерами сприятимуть соціальній та психологічній адаптації дітей та підлітків, які постраждали від конфлікту, та створенню відповідних умов у громадах та навчальних закладах. Крім того, 5 000 шкільних психологів, вчителів, соціальних робітників та волонтерів будуть навчені розрізняти, виявляти та надавати психологічну допомогу дітям.

"Загалом більше 50 000 дітей візьмуть участь у проекті, на який Служба Європейської Комісії з гуманітарної допомоги та громадянського захисту (ЕСНО) виділила 800 тисяч євро", - повідомили в ЮНІСЕФ.

Опитування ЮНІСЕФ у Донецькій області показало, що 37% дітей, які брали участь у програмах психосоціальної підтримки, страждали від глибокого стресу та травматичних спогадів. Після участі у програмах ЮНІСЕФ, кількість дітей, які все ще переживають значний стрес, зменшилась до 11%. Це відсоток дітей, які потребують більш спеціалізованої допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.