ЄС готовий співпрацювати із новим урядом Туреччини

Понеділок, 2 листопада 2015, 15:08

Європейський Союз має намір співпрацювати із майбутнім урядом в Анкарі для зміцнення партнерства Туреччини та ЄС.

Про це йдеться у спільній заяві високого представника з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні та комісара з питань політики сусідства Йоганнеса Гана щодо парламентських виборів у Туреччині.

"Загальні вибори у Туреччині, які показали високу явку виборців, підтвердили тверду прихильність турецького народу до демократичних процесів", - йдеться у повідомленні.

"Ми з нетерпінням чекаємо попередніх висновків ОБСЄ/БДІПЛ, які будуть представлені в понеділок. ЄС буде співпрацювати з майбутнім урядом з метою подальшого зміцнення партнерства та продовжувати розвивати наше співробітництво у всіх сферах на благо всіх громадян", - зазначається у заяві.

Як повідомлялося, правляча партія Туреччини – Партія справедливості і розвитку (АКР) – виграла парламентські вибори з результатом у 49,4% і зможе сформувати однопартійний уряд.

Свої голоси на виборчі дільниці прийшло віддати 90% турків.

Як відомо, ЄС і Туреччина ведуть переговори щодо міграційної кризи і зменшення потоку біженців до Європи.

За даними ЗМІ, Туреччина просить Євросоюз виділити 3 млрд євро на рік в рамках двосторонньої допомоги в обмін на співпрацю щодо уповільнення потоку біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.