В Польщі відібрали ліцензію у радіостанції, що транслювала роспропаганду

П'ятниця, 20 листопада 2015, 12:17

Польська Національна рада з телерадіомовлення відібрала ліцензію у радіостанції Hobby, яка транслювала передачі російського Radio Sputnik.

Про це пише Gazeta Wyborcza.

Офіційно причиною скасування ліцензії радіо Hobby стало не поширення кремлівської пропаганди, а трансляція програм, на які радіостанція не має впливу.

Як зазначається, це перший такий випадок за 7 років, коли Нацрада відібрала у когось ліцензію.

"Причиною цього рішення є факт передачі частот в інші руки. На практиці частина частот опинилася за рамками ліцензії, що порушує польське законодавство", - заяви заступник голови польського Нацради з телерадіомовлення Вітольд Грабош.

В той же час в самому радіо Hobby назвали таке рішення наступом на свободу слова.

"Я розумію, чому це відбувається саме зараз. Ми знаємо, хто зараз при владі, "Право і справедливість" не буде брататися з Росією. Я передбачав таке рішення, і ми будемо його оскаржувати, це наступ на свободу слова", - сказав президент радіо Hobby Томаш Бжезинський.

В той же час процедура відкликання ліцензії була запущена регулятором ще в липні цього року, коли при владі знаходилась "Громадянська платформа".

Програми Radio Sputnik польська радіостанція транслює з 2011 рокую Як передає "Польське радіо", За словами багатьох коментаторів та експертів радіоринку Польщі, радіо Hobby стало головним рупором російської пропаганди в країні.

Слід зазначити, що співробітники самої радіостанції вже в 2010 році вимагали відкликання ліцензії станції. Вони звинувачували керівництво не тільки в порушенні ліцензії на мовлення, але також у невиплаті заробітної платні працівникам і порушенні їхніх прав. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.