США виділяють $500 тис. для боротьби з роспропагандою в країнах Балтії

Понеділок, 10 серпня 2015, 10:07

Посольство США в Литві виділяє грант у розмірі $500 тис. для російськомовних журналістів, яким пропонують взяти участь у тренінгу в сфері журналістських розслідувань задля протидії російській пропаганді.

Про це йдеться в повідомленні на сайті посольства США в Литві.

Як зазначається, проект, розрахований на рік (до 30 листопада 2016 року), має назву "Тренінг з розслідувальної журналістики для протидії російській інформаційній діяльності в країнах Балтії".

Координувати навчальний процес буде посольство в Литві, хоча повідомлення про грант розміщене від імені посольств в трьох країнах Балтії.

"Посольства США в Литві, Латвії та Естонії мають намір запропонувати інноваційну багатоступеневу 12-місячну програму навчання розслідувальної журналістики для початківців і професійних російськомовних журналістів та інших медіапрофесіоналів, що працюють на російській периферії.

Оскільки російська пропаганда і дезінформація зростають, засобам масової інформації у всіх трьох країнах необхідні навички та інструменти протистояння — переконливої новинної журналістики, заснованої на фактах", — йдеться повідомленні посольства в Литві.

Крім того, в рамках навчального курсу заплановані поїздки до США для відвідування редакцій і шкіл журналістики, вивчення нових моделей фінансування та постачання якісного контенту в цифрову епоху.

Раніше повідомлялося, що країни Балтії ініціювали створення російськомовного телебачення для протидії російській пропаганді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.