Спікери парламентів Балтії: через події в Парижі не можна забувати про Україну

П'ятниця, 20 листопада 2015, 14:21

Глави парламентів Балтійських країн акцентують, що теракти в Парижі не повинні затьмарювати іншу трагедію в Європі - події в Україні.

З такою позицією виступили в п'ятницю на прес-конференції у Вільнюсі голова сейму Литви Лорета Граужинене, спікер сейму Латвії Інара Мурнієце і глава естонського парламенту Ейкі Нестор, повідомляє видання Postimees.

 "Нові геополітичні виклики, теракти, відволікають нашу увагу, всіх трьох Балтійських країн, від основної програми, над якою ми разом працювали багато років. Я маю на увазі Східне партнерство. На думку всіх трьох голів, нашим обов'язком є подальше збереження цього напрямку.

Ми не повинні допустити, щоб навіть найскладніші події затьмарили програму Східного партнерства", - заявила Граужинене.

"У нас немає морального права залишити в цій складній ситуації людей України, які борються за демократичний шлях в європейську сім'ю", - наголосив спікер.

Голова латвійського парламенту Мурнієце сказала, що хоче подякувати колегам з Балтійських країн за єдину позицію в питанні України.

"Ми бачимо, що українське питання тісно пов'язане з безпекою. Ми не повинні допустити, щоб трагічні події, що відбуваються у світовому масштабі, затьмарили події і кризу в Україні", - сказала Мурнієце.

Вона також анонсувала візить спікерів країн Балтії і Північних країн до України.

"Іноді, коли виникають нові проблеми, старі зникають з ефіру, ми їх вже не бачимо в новинах, і люди забувають. Навіть після паризької трагедії позиція Балтійських країн і країн Північної Європи з питання допомоги у розвитку нових демократій - Грузії, України та Молдови - дуже важлива, особливо стосовно України", - сказав Ейкі Нестор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: