Олланд у Москві закликає Путіна до "великої коаліції" проти ІДІЛ

Фото і відео
Четвер, 26 листопада 2015, 19:51

Президент Франції Франсуа Олланд заявив президенту РФ Володимиру Путіну, що світові держави повинні створити "велику коаліцію" для боротьби з бойовиками "Ісламської держави", які контролюють частину території Сирії та Іраку.

Про це Олланд сказав на початку двосторонніх переговорів з Путіним у Кремлі, повідомляє Reuters.

"Наш ворог "Ісламська держава", вона має територію, армію і ресурси. Таким чином, ми повинні створити цю велику коаліцію, щоб вразити цих терористів. Я в Москві з вами, щоб подивитися, як ми можемо діяти разом і координувати зусилля таким чином, щоб, щоб вдарити по цій терористичній групі і знайти рішення для миру ", - сказав Олланд.

Фото - twitter.com/Elysee

Путін заявив, що Москва готова об'єднатися з Парижем проти "спільного ворога" після збитого російського літака над Єгиптом і терактів в Парижі.

фото - kremlin.ru 

Reuter відзначає, що лідери уникали дивитися один на одного під час їхнього короткого виступу, що підкреслює складні відносини між Росією і Заходом через кризу в Україні і відмінностях у близькосхідній політиці.

І Росія, і Франція посилили свої бомбардування в Сирії, але вони мають різні цілі.

Російські військові літаки орієнтуються на широкий спектр повстанських сил, не обмежуючись "Ісламською державою" - включаючи сили, що борються проти сирійського президента Башара Асада, союзника Москви.

Французькі й американські військові літаки фокусують свої бомбардування на ІДІЛ. Західні країни, Туреччина та сунітські арабські держави, такі як Саудівська Аравія, також вимагають відставки Асада.

Раніше на цьому тижні Олланд провів переговори у Вашингтоні з президентом США Бараком Обамою щодо боротьби проти ІДІЛ. Він також провів окремі переговори в Парижі на цьому тижні з лідерами Німеччини, Великої Британії та Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.